Actua

Vergeet je Bvba niet tijdig om te zetten naar een BV

02/10/22 Ten laatste in 2023 moet je oude Bvba zijn omgezet naar een BV. Je wacht echter best niet te lang om dit in orde te brengen.

Lees meer

Kan een dividend op elk moment van het jaar?

20/09/22 Tijdens de statutaire jaarvergadering beslissen de aandeelhouders of er al dan niet een dividend wordt uitgekeerd uit de winst van het afgelopen boekjaar. Maar een dividenduitkering kan echter ook op andere ogenblikken worden bepaald.

Lees meer

Versnelde teruggaaf btw tegoed

12/09/22 Een btw-tegoed kan slechts worden teruggevraagd op het einde van een kwartaal, ook al dien je btw maandaangiften in.  Via een bijzondere vergunning kan je echter per maand teruggaaf van het btw-tegoed aanvragen.  Hierbij wint de belastingplichtige 2 keer: niet alleen kun je zo sneller teruggaaf vragen, de administratie betaalt onder dit systeem ook een maand sneller terug.

Lees meer

Dagvergoeding voor binnenlandse dienstreizen 2022

05/09/22 Ook als bedrijfsleider kan je aanspraak maken op het forfait “binnenlandse dienstreizen” als je de voorwaarden respecteert.

Lees meer

De zorgvolmacht : voor als het morgen niet meer lukt

18/08/22 Door de wet op het bewind hebben we de mogelijkheid om zelf een vertrouwenspersoon (bv. onze partner) volmacht te geven om ons vermogen te beheren wanneer wij dat zelf niet meer kunnen door ouderdom, dementie of een ongeval. Ook kunnen er bepaalde zorgaspecten geregeld worden via een zorgvolmacht.

Lees meer