Actua

Vergeet niet je buitenlands vastgoed aan te geven bij de fiscus

26/11/23 Sinds enkele jaren moet iedereen die in het buitenland onroerende goederen verwerft, hiervan aangifte doen bij de overheid. Dit kan eenvoudig via het invullen van een vragenlijst op je myminfin pagina.

Lees meer

Dagvergoeding voor binnenlandse dienstreizen

20/11/23 Ook als bedrijfsleider kan je aanspraak maken op het forfait “binnenlandse dienstreizen” als je vaak op de baan bent.

Lees meer

Kilometervergoeding vanaf 01/10/2023

13/11/23 Federale ambtenaren krijgen vanaf 1 oktober 2023 een vergoeding van 0,4259 euro per kilometer wanneer ze hun eigen wagen gebruiken bij dienstverplaatsingen. De kilometervergoeding die de fiscus aanvaardt in uw dossier is gebaseerd op dit bedrag en wijzigt dus ook naar 0,4259 euro.

Lees meer

Doorfacturatie van kosten, wat met de btw?

07/11/23 Het doorrekenen van kosten aan je klant blijft op btw vlak een gevoelige materie waarbij er vaak wordt gezondigd tegen het basisprincipe dat je ook over deze kosten (in de meeste gevallen) btw moet aanrekenen.

Lees meer

Auteursrechten in de ICT-sector

23/10/23 De verwachte circulaire en bijhorende verduidelijking over het toepassingsgebied van auteursrechten in de ICT-sector kwam er dit jaar niet. Wel een ruling die de sector uitsluit.

Lees meer