Actua

Voordeel alle aard van elektriciteit, zonnepanelen en een laadpaal

14/02/23 Wanneer uw vennootschap aan haar werknemer of bedrijfsleider kosteloos een elektrische of hybride bedrijfswagen ter beschikking stelt voor persoonlijk gebruik, dan moet daarvoor een voordeel van alle aard aangerekend worden.  Maar wat met  de elektriciteitskosten voor het opladen van deze wagen, of de plaatsing van zonnepanelen, een thuisbatterij of er een laadpaal ter beschikking wordt gesteld?

Lees meer

Febelfin waarschuwt voor zoekmachinefraude

06/02/23 De bankenkoepel Febelfin raadt aan om nooit via een zoekmachine naar de website van uw bank of broker te surfen.  Zo bent u kwetsbaar voor zoekmachinefraude. Fraudeurs proberen u via zoekopdrachten in Google Chrome, Yahoo of Safari naar valse websites te sturen die erg lijken op de echte site.

Lees meer

Verlegging van heffing krijgt een nieuwe vermelding op je factuur

30/01/22 Wanneer aannemers een factuur maken voor “werken in onroerend staat” aan een bedrijf met een actief btw nummer, rekenen zij geen btw aan over hun diensten.  De mededeling “verlegging van heffing” die op deze factuur moet worden geplaatst wordt vanaf dit jaar uitgebreid.

Lees meer

Je voorschotten sociale bijdragen worden geïndexeerd

22/01/23 Als zelfstandige betaal je elk kwartaal een voorschot op je definitieve sociale bijdragen. Die definitieve bijdragen worden immers pas berekend als je beroepsinkomen (via je aangifte personenbelasting) definitief is vastgesteld. 

Lees meer

Bestel je nieuwe personenwagen voor 30 juni 2023

16/01/23 De komende jaren wijzigt de fiscale aftrekbaarheid van personenwagens voor zelfstandigen en vennootschappen.  30 juni 2023 is hierbij een scharniermoment.

Lees meer