Actua

Nieuwe berekening CO2 uitstoot voor wagens vanaf 2021

22/04/20 Nieuwe Europese regels wijzigden de standaard waarmee de CO2-waarde van een wagen bepaald wordt.  Het gevolg is dat vanaf 2021 deze waarde verhoogt, wat leidt tot een minder gunstige fiscale behandeling van bedrijfswagens.  Maar de fiscus toont zijn goede kant en geeft enkele nuances.

Lees meer

Dagvergoeding voor binnenlandse dienstenreizen verhoogd

17/04/20 Ook als bedrijfsleider kan je aanspraak maken op het forfait “binnenlandse dienstreizen” als je de voorwaarden respecteert.

Lees meer

Coronacrisis : compensatiepremie van 3.000 € voor getroffen ondernemingen

15/04/20 - update artikel - Ondernemingen die van de overheid niet verplicht moesten sluiten, maar door de omstandigheden wel vaak hun omzet gedecimeerd zien, hebben geen recht op de "hinderpremie".  De Vlaamse Overheid voorziet nu ook voor hen een tegemoetkoming van 3.000 € via een "continueringspremie".  Aan de uitkering hangen echter heel wat voorwaarden vast.

Lees meer

Coronacrisis : uitstel betaling btw en bedrijfsvoorheffing

14/04/20 - update artikel - Er was reeds en automatisch uitstel van twee maanden voor de btw en bedrijfsvoorheffing over februari en maart zonder boetes of interesten te moeten betalen. Ook over april komt er nu een bijkomend betalingsuitstel.

Lees meer

Coronacrisis : overbruggingsrecht voor zelfstandigen versoepeld

09/04/20 - update artikel Het overbruggingsrecht is een bestaande maatregel voor zelfstandigen in financiële moeilijkheden die wordt versoepeld naar aanleiding van de uitbraak coronavirus.

Lees meer