Actua

Ongelijkmatige uitkering liquidatiereserve aanvaard

01/12/21 Dankzij de liquidatiereserve kan op een fiscaalvriendelijke manier winst naar de aandeelhouders vloeien. Als de aandeelhouders zowel natuurlijke personen als vennootschappen zijn, is zo’n uitkering voor die laatste groep fiscaal minder interessant. In een eerste ruling erkent de Rulingcommissie nu een asymmetrische toebedeling.

Lees meer

Coronacrisis : telewerken terug verplicht

22/11/21 Vanaf vandaag is het telewerken terug de regel. De federale overheid besliste tijdens het Overlegcomité dat telewerk terug verplicht wordt voor iedereen die dat, binnen zijn/haar functie, kan.

Lees meer

Buitenlands vastgoed? Doe je aangifte voor 31 december 2021

15/11/21 Vanaf dit jaar moet iedereen die in het buitenland onroerende goederen heeft, hiervan een aangifte doen bij de overheid. Doe je dit niet, dan kan je je verwachten aan boetes.

Lees meer

Dagvergoeding voor binnenlandse dienstenreizen geïndexeerd

05/11/21 Ook als bedrijfsleider kan je aanspraak maken op het forfait “binnenlandse dienstreizen” als je de voorwaarden respecteert.

Lees meer

Btw op buitenlandse facturen is niet aftrekbaar

02/11/21 In de zoektocht naar de beste prijs komen heel wat ondernemers terecht op buitenlandse websites waar die nieuwe telefoon of bureaustoel soms net iets goedkoper is. Ben je zelf btw-plichtig, dan is het echter wel belangrijk om voor deze aankoop een factuur te ontvangen zonder buitenlandse btw.

Lees meer