Actua

Voorafbetalingen vennootschapsbelasting 2023 (aanslagjaar 2024)

02/03/23 Vennootschappen krijgen een belastingverhoging aangerekend als ze onvoldoende of geen voorafbetaling vennootschapsbelasting uitvoeren. Verwacht je dit boekjaar belastingen verschuldigd te zijn over je winst, dan is het aangewezen voorafbetalingen vennootschapsbelasting te voorzien.

Lees meer

De man niet meer automatisch in de linkerkolom aangifte personenbelasting

24/02/23 Waar 2 kolommen zijn voorzien in de aangifte personenbelasting moesten gehuwden en wettelijk samenwonenden van een verschillend geslacht die een gezamenlijke aangifte indienen, de gegevens van de man in de linkerkolom en die van de vrouw in de rechterkolom invullen.  Dit principe wordt vanaf de aangifte inkomstenjaar 2022 gewijzigd.

Lees meer

Voordeel alle aard van elektriciteit, zonnepanelen en een laadpaal

14/02/23 Wanneer uw vennootschap aan haar werknemer of bedrijfsleider kosteloos een elektrische of hybride bedrijfswagen ter beschikking stelt voor persoonlijk gebruik, dan moet daarvoor een voordeel van alle aard aangerekend worden.  Maar wat met  de elektriciteitskosten voor het opladen van deze wagen, of de plaatsing van zonnepanelen, een thuisbatterij of er een laadpaal ter beschikking wordt gesteld?

Lees meer

Febelfin waarschuwt voor zoekmachinefraude

06/02/23 De bankenkoepel Febelfin raadt aan om nooit via een zoekmachine naar de website van uw bank of broker te surfen.  Zo bent u kwetsbaar voor zoekmachinefraude. Fraudeurs proberen u via zoekopdrachten in Google Chrome, Yahoo of Safari naar valse websites te sturen die erg lijken op de echte site.

Lees meer

Verlegging van heffing krijgt een nieuwe vermelding op je factuur

30/01/22 Wanneer aannemers een factuur maken voor “werken in onroerend staat” aan een bedrijf met een actief btw nummer, rekenen zij geen btw aan over hun diensten.  De mededeling “verlegging van heffing” die op deze factuur moet worden geplaatst wordt vanaf dit jaar uitgebreid.

Lees meer