Actua

Vanaf 2018 tot 500 €/maand onbelast bijverdienen : de activiteitenlijst

27/10/17 De regering legde vast dat werknemers die minimum vier vijfde werken, zelfstandigen in hoofdberoep en gepensioneerden vanaf 2018 tot 500 € per maand onbelast (fiscale & sociale vrijstelling) kunnen bijverdienen binnen de non-profitsector. Op jaarbasis gaat het om maximaal 6.000,00 €. 

Lees meer

Werken met zelfstandigen : aandachtspunten samenwerkingsovereenkomst

07/10/17 Samenwerken met een zelfstandige dienstverlener is voor de meeste ondernemingen dagelijkse praktijk. Het is dan ook een zeer flexibele en eenvoudige wijze van samenwerken, en biedt beide partijen vele opportuniteiten. Hoe de zelfstandige samenwerking er uitziet, hangt af van de sector en van de vorm van de samenwerking, of men bijvoorbeeld kiest voor onderaanneming versus een partnerschap op gelijke voet.

Lees meer

Wettelijke verplichtingen bij de opstart van je webshop

25/09/17 Een webshop is buiten een (relatief goedkoop) verkoopkanaal ook het visitekaartje van je onderneming. Hij dient oa vlot bereikbaar, gebruiksvriendelijk en aantrekkelijk te zijn. Bovendien krijg je te maken met een aantal wettelijke verplichtingen waarvan we in dit artikel nog eens kort de basisprincipes bundelen.

Lees meer

Het belang van “Algemene Voorwaarden”

05/09/17 Hoewel het gebruik van “algemene voorwaarden” vanuit juridisch standpunt niet verplicht is, raden wij aan hier gebruik van te maken. De toepassing hiervan heeft immers tal van voordelen.

Lees meer

Het zomerakkoord: wat verandert er voor de vennootschapsbelasting?

15/08/17 In de talrijke persberichten heeft u ongetwijfeld reeds gelezen dat onze federale regering op 26 juli 2017 een akkoord heeft bereikt omtrent de hervorming en verlaging van de vennootschapsbelasting. Andere maatregelen uit het zgn. zomerakkoord zijn de belasting op effectenrekeningen, de uitbreiding van de flexi-jobs, de optie om onroerende verhuur aan btw te onderwerpen en de hervorming van de spaarfiscaliteit, met de nadruk op het stimuleren van beleggen in aandelen. De hervorming wordt doorgevoerd in twee stappen: een eerste reeks maatregelen treedt volgend jaar reeds in werking, op de tweede fase is het wachten tot 2020.

Lees meer