Actua

Schuldvordering bij een faillissement kan enkel digitaal worden ingediend

03/12/20 Bij het faillissement van een klant moet je uw onbetaalde schuldvordering indienen via de digitale toepassing “RegSol”.

Lees meer

Wettelijke verplichtingen bij de opstart van je webshop

24/11/20 Een webshop is buiten een relatief goedkoop en coronaproof verkoopkanaal, ook het visitekaartje van je onderneming.  Hij moet o.a. vlot bereikbaar, gebruiksvriendelijk en aantrekkelijk te zijn.  Bovendien krijg je te maken met een aantal wettelijke verplichtingen waarvan we in dit artikel de basisprincipes bundelen.

Lees meer

Coronacrisis : invloed van dividenduitkeringen op de coronasteunmaatregelen

10/11/20 Bedrijven die dividenden uitgekeerd hebben na 12 maart 2020 dragen hier enkele ongewenste gevolgen van.  Zo kunnen deze bedrijven niet genieten van een aantal steunmaatregelen die uitgevaardigd werden n.a.v. de coronacrisis.

Lees meer

Coronacrisis : geen btw decembervoorschot in 2020

29/10/20 Sinds enkele jaren moeten alle btw-plichtigen jaarlijks voor 24 december een btw voorschot betalen.  Deze verplichting werd naar aanleiding van de coronacrisis voor 2020 afgeschaft.

Lees meer

Ga eens kijken op mypension.be

23/10/20 Op www.mypension.be, het online pensioenportaal van de overheid, vind je niet alleen de gegevens over je wettelijke pensioenrechten, maar ook informatie over alle aanvullende pensioenplannen die op jouw naam geregistreerd staan.

Lees meer