Actua

Interest percentage negatieve rekening courant 2023 gepubliceerd

06/02/24 Wanneer een rekening courant een “debetstand” vertoont, heeft de bestuurder meer schulden ten opzichte van zijn vennootschap dan tegoeden. Hierover zijn interesten verschuldigd.

Lees meer

Je Bvba nog niet omgezet naar een BV?

24/01/24 Ten laatste eind 2023 moest je oude Bvba zijn omgezet naar een BV. Indien deze omzetting nog niet werd uitgevoerd kan je daar best snel werk van maken.

Lees meer

Interesten ontvangen over je rekening courant

12/01/24 Interesten berekenen op je credit rekening courant (= je hebt geld tegoed van je vennootschap) is fiscaal interessant. De wetgever bouwde echter beperkingen in.

Lees meer

Ga eens kijken op mypension.be

04/01/24 Op www.mypension.be, het online pensioenportaal van de overheid, vind je niet alleen de gegevens over je wettelijke pensioenrechten, maar ook informatie over alle aanvullende pensioenplannen die op jouw naam geregistreerd staan.

Lees meer

Wettelijke verplichtingen bij de opstart van je webshop

19/12/23 Een website of webshop is buiten een relatief goedkoop verkoopkanaal, ook het visitekaartje van je onderneming.  Hij moet o.a. vlot bereikbaar, gebruiksvriendelijk en aantrekkelijk te zijn.  Bovendien krijg je te maken met een aantal wettelijke verplichtingen waarvan we in dit artikel de basisprincipes bundelen.

Lees meer