Actua

De verschillende dividenden en hun tarieven roerende voorheffing, kan u nog volgen?

20/06/23 Dividenden, het zou iets simpel moeten zijn, maar voor kleine vennootschappen is het de laatste jaren niet eenvoudig meer om door de bomen het bos nog te zien.  Gewone dividenden, VVPRbis dividenden, liquidatie-reserve... niet het meest aangename leesvoer, maar wel belangrijk bij de optimalisatie van je dossier.

Lees meer

Vanaf wanneer is een vennootschap “groot”

09/06/23 De grootte van uw vennootschap heeft een invloed op veel wettelijke verplichtingen en fiscale maatregelen. De materie is echter complexer dan dat ze op het eerste zicht lijkt.

Lees meer

De Koopkrachtpremie

01/06/23 Bij goede bedrijfsresultaten in 2022 voorziet de regering dat de werkgever vanaf 01 juni 2023 een koopkrachtpremie kan geven aan zijn werknemers. Die kan worden uitgekeerd onder de vorm van consumptiecheques, te bestellen voor eind december 2023.

Lees meer

Het verlaagd tarief vennootschapsbelasting

26/05/23 Het standaard tarief vennootschapsbelasting bedraagt 25%. Onder bepaalde voorwaarden kan dit (voor de eerste 100.000 € winst) dalen naar het kmo tarief van 20%.

Lees meer

Hoofdelijke aansprakelijkheid voor sociale en fiscale schulden bij werken in onroerende staat : de inhoudingsplicht

15/05/2023 Laat je bv. werken aan je kantoor uitvoeren ben je verplicht na te gaan of je aannemer geen vervallen fiscale of sociale schulden heeft.  Doe je dit niet dan loop je het risico later verantwoordelijk te worden gesteld voor de betaling van deze schulden.

Lees meer