Actua

Doe je investering nog dit jaar

11/10/22 Om ondernemingen aan te moedigen te blijven investeren werd, naar aanleiding van de coronacrisis, de gewone éénmalige investeringsaftrek verhoogd van 8% naar 25%.  Deze gunstmaatregel loopt echter ten einde per 31/12/2022.

Lees meer

Fiscale aftrekbaarheid aanvullend pensioen gewijzigd

27/09/22 De hervorming van het wettelijk pensioen voor zelfstandigen heeft een impact op het aanvullend pensioen dat u via uw vennootschap opbouwt.

Lees meer

Versnelde teruggaaf btw tegoed

12/09/22 Een btw-tegoed kan slechts worden teruggevraagd op het einde van een kwartaal, ook al dien je btw maandaangiften in.  Via een bijzondere vergunning kan je echter per maand teruggaaf van het btw-tegoed aanvragen.  Hierbij wint de belastingplichtige 2 keer: niet alleen kun je zo sneller teruggaaf vragen, de administratie betaalt onder dit systeem ook een maand sneller terug.

Lees meer

Dagvergoeding voor binnenlandse dienstreizen 2022

05/09/22 Ook als bedrijfsleider kan je aanspraak maken op het forfait “binnenlandse dienstreizen” als je de voorwaarden respecteert.

Lees meer

De zorgvolmacht : voor als het morgen niet meer lukt

18/08/22 Door de wet op het bewind hebben we de mogelijkheid om zelf een vertrouwenspersoon (bv. onze partner) volmacht te geven om ons vermogen te beheren wanneer wij dat zelf niet meer kunnen door ouderdom, dementie of een ongeval. Ook kunnen er bepaalde zorgaspecten geregeld worden via een zorgvolmacht.

Lees meer