Actua

Auteursrechten in de ICT-sector

23/10/23 De verwachte circulaire en bijhorende verduidelijking over het toepassingsgebied van auteursrechten in de ICT-sector kwam er dit jaar niet. Wel een ruling die de sector uitsluit.

Lees meer

Doorfacturatie van verworpen uitgaven

16/10/23 Sommige kosten worden fiscaal “verworpen”, en zijn dus niet of niet volledig aftrekbaar in de vennootschapsbelasting. Maar wat als je deze kosten doorrekent aan je klant?  Blijven ze dan verworpen in je eigen boekhouding?

Lees meer

Hoe de publicatieformulieren Staatsblad te ondertekenen

04/10/23 Wanneer je als vennootschap een wijziging in het bestuursorgaan, zetelverplaatsing, e.d. wil doorvoeren, worden er notulen opgesteld. Van deze notulen moet een uittreksel worden gepubliceerd in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Lees meer

2e wagen op de zaak niet langer evident

26/09/23 Zolang er een voordeel van alle aard werd berekend, maakte de fiscaal controleur er vroeger vaak geen probleem van dat er een tweede wagen werd ingeschreven in een vennootschap met slechts één bedrijfsleider. Maar dat is nu al een tijdje niet langer het geval.

Lees meer

Btw aftrek bedrijfswagen

12/09/23 Als u een als bedrijfswagen een personenauto gebruikt is de btw die wordt berekend op de aankoop (of huur, leasing,…) slechts gedeeltelijk aftrekbaar.  Deze btw aftrek zal bij personenwagens tussen 35 procent en 50 procent liggen.

Lees meer