Uitstel voor het indienen van de aangifte personenbelasting door mandatarissen

12/10/20 Was je aangifte personenbelasting nog niet ingediend, dan krijgt je accountant hiervoor, naar aanleiding van de hoge werkdruk door de corona crisis, extra uitstel.

De initiële datum voor het indienen van je aangifte personenbelastig door je accountant was 22 oktober 2020.  Door de uitzonderlijke situatie waarin we n.a.v. de coronacrisis verkeren is de werkdruk bij veel boekhoudkantoren echter nog steeds zeer hoog.  Er waren het afgelopen jaar immers veel extra maatregelen, late wetgevende veranderingen, medewerkers die plots thuis moesten werken, enz.   De deadline voor het indienen van de aangiften personenbelasting viel dit jaar ook erg ongelukkig samen met de uiterste datum voor het indienen van de btw aangiften 3e kwartaal 2020.  De nieuwe minister van financiën, dhr. Vincent Van Peteghem, heeft daarom beslist om de uiterste datum voor indiening van de aangiften in de personenbelasting door mandatarissen via de toepassing Tax On Web uit te stellen tot en met 16 november 2020.  Hierdoor wordt er wat extra ademruimte gecreëerd.  Bezorg je documenten personenbelasting dus asap aan je accountant, dan kan je aangifte personenbelasting nog tijdig worden afgewerkt.

Meer tips & tricks ? Lees meer

Deel dit bericht op:


Andere actua berichten

Coronacrisis: geen btw decembervoorschot in 2020

24/10/20 Sinds enkele jaren moeten alle btw-plichtigen jaarlijks voor 24 december een btw voorschot betalen.  Deze verplichting werd naar aanleiding van de corona crisis voor 2020 afgeschaft.

Lees meer

Ga eens kijken op mypension.be

20/10/20 Op www.mypension.be, het online pensioenportaal van de overheid, vind je niet alleen de gegevens over je wettelijke pensioenrechten, maar ook informatie over alle aanvullende pensioenplannen die op jouw naam geregistreerd staan.

Lees meer

Coronacrisis : nieuw Vlaams beschermingsmechanisme

15/10/20 Vlaamse bedrijven die tussen 01 oktober en 18 november 2020 een omzetdaling van 60% ondergaan ten gevolge van de beperkende maatregelen opgelegd ingevolge de coronacrisis, kunnen hiervoor een compenserende premie ontvangen.

Lees meer